Er zijn nogal veel verschillende begrippen als het gaat om rente. Denk alleen maar aan de woorden rentevoet, rentevaste periode en wettelijke rente. Weet jij het verschil? Wij proberen al die begrippen in een woordenlijst onder elkaar te zetten met daarbij een uitleg. We hopen dat je zo meer over dit onderwerp te weten komt en het beter gaat begrijpen. Zo heeft het begrip rente voor jou geen geheimen meer. Mis je nog begrippen? Laat het ons dan weten, wij voegen ze natuurlijk graag toe op deze pagina. Zo maken we van deze begrippen pagina een goede pagina voor iedereen die meer wil weten over rente en begrippen in de financiële wereld.

Wat is?

# Begrip Uitleg
1 Rente Vergoeding die betaald wordt voor het lenen van geld.
2 Rentevaste periode De periode (vaak in maanden uitgedrukt) waarbij de hoogte van rente vast staat.
3 Interest Zie rente. Dit betekent hetzelfde.
4 Intrest Zie rente. Dit betekent hetzelfde.
5 Rentestanden De hoogte van verschillende rentes. Bijvoorbeeld de rentestand in Amerika of de rentestand in Europa.
6 Rentevoet Dat is de vastgestelde hoogte van een rente.
6 Rentebemiddeling Dat is een gemiddelde van een hoogste rente en huidige rente die voor een hypotheek door de bank wordt berekend. Lees meer over dit onderwerp op de pagina rentemiddeling.
7 Wettelijke rente Dat is een vanuit de overheid vastgestelde rente (een percentage) die een schuldeiser kan vorderen van een schuldenaar die nalatig is gebleven bij het nakomen van een verbintenis tot betaling van een geldsom. Via deze link vind je meer informatie over de wettelijke rente en de hoogte er van.

©2016 - Rente-berekenen.nl - Hoe kun je de rente berekenen van een lening of hypotheek? Wij leggen dat uit. | Download | Partners | Over ons | Contact | Disclaimer